Amsterdam, Jolanda Ferwerda 

Tel: +31 610907207
E-mail: jolanda@azafran.education

Balans vinden in het leven is een kunst

Gedurende mijn lange loopbaan in het onderwijs, waarbij ik altijd maar doorging, ben ik lange tijd op zoek geweest naar het vinden van de balans in het leven. Door coach te worden, ben ik zelf steeds meer in harmonie gekomen. Met OCP heb ik die balans uiteindelijk ook echt gevonden. 

De meeste pogingen om gericht te sturen op verandering van gedrag mislukken. Of de gedragsverandering is van korte duur.  Dit komt doordat er vaak wordt gekeken naar wat niet goed gaat en hoe dat te verbeteren. Mijn focus van coaching ligt juist op het versterken van eigen kracht en kwaliteiten. Mijn aanpak is mensen hun eigen kwaliteiten te laten (her)kennen en te gebruiken. Het wegnemen van interne belemmerende overtuigingen zijn hierbij essentieel. Deze overtuigingen zitten vaak diep en in het onderbewuste verankerd. We denken al gauw: ‘zo ben ik nou eenmaal, dat is mijn karakter’. 

Door te focussen op wat werkt, waar je goed in bent, zetten we enorm veel in beweging. Naast OCP maak ik ook gebruik van kracht- en zijnsgericht coachen, eveneens wetenschappelijk bewezen methodieken die de verbinding maken tussen jouw diepste potentieel en je dagelijks handelen, waardoor je keuzes gaat maken die echt bij jou passen. Deze coachingstrajecten geven mij blijdschap en energie, omdat ik zie dat mensen in korte tijd een enorme ontwikkeling doormaken en daardoor zowel professioneel als in studie of privéleven meer ontspannen zijn en beter kunnen functioneren.  

Doordat ik mijn hart heb verpand aan Spanje, voer ik mijn coachingswerkzaamheden uit onder de naam Azafrán.  Ik vergelijk mijn manier van coaching met het gebruik van saffraan in gerechten. Saffraan is een krachtige smaakmaker en geeft een bijzondere kleur en een natuurlijk aroma. Juist met kleine hoeveelheden maak je gerechten heel bijzonder.